Este o reteta pe care am pus-o in practica in aceasta dimineata. Dupa ce am vazut de dimineata o emisiune culinara pe Travel, mi s-a facut si mie pofta de tortilla. Pofta, pofta, dar ingrediente sunt ? Pai sa deschidem frigiderul. Oua sunt, jambon este, cartofi sunt. Dar cartofii trebuie curatati, taiati si fierti in ulei...prea mult de lucru :) Noroc cu sotia care a pregatit ieri aripioare de pui cu cartofi la cuptor pentru masa de pranz si au mai ramas niste cartofi. Ok, deci ne punem pe treaba. De ce avem nevoie :
- 2 oua
- jambon afumat ( aprox.100gr )
- o ceapa mica
- un catel usturoi
- 2 cartofi ( dar eu ii aveam deja taiati si facuti la cuptor )
- patrunjel
- sare, piper
Mod de lucru : jambonul l-am taiat cubulete si l-am prajit. Am taiat ceapa si usturoiul si le-am pus peste jambon pana s-au inmuiat, apoi am luat tigaia de pe foc sa se raceasca. Intr-un bol am batut ouale cu sare si piper. Cartofii i-am maruntit si i-am adaugat peste oua, la fel si jambonul cu ceapa si usturoiul. Am omogenizat amestecul si l-am turnat in tigaia pe care am lasat-o pe foc cu putin ulei. Am pus si capacul ca sa fie ca un cuptor. La foc mic in aprox. 4 min s-a rumenit pe o parte ( trebuie probat tot timpul sa nu se arda ), pe urma cu ajutorul unei farfurii am intors tortilla sa se rumeneasca si pe partea cealalta. In sfarsit puteam sa iau si eu micul dejun. Deja stomacul dadea rateuri la bunatatea ce o aveam in fata :). Am mai aruncat si niste bucati de rosii maruntite si nebuniieee :)

Looks good!
RăspundețiȘtergereTaste good 😊
ȘtergereSuper :-)
RăspundețiȘtergereMersi :)
ȘtergereA fost foarte buna. Mai faci ? :)
RăspundețiȘtergereEu am avut initiativa. Acum astept de la tine 😇
Ștergere