duminică, 7 august 2016

Clatite cu dovlecel


Salutare,

    Pentru astazi o reteta simpla si rapida. Am revenit din concediu si ajunsi acasa am gasit frigiderul exact cum l-am lasat : in priza si gol.  :))) Noroc ca am trecut pe la mama si am gasit niste dovlecei vero vero in gradina. Eram cam infometati si atunci am zis sa incropim ceva. Cat timp Miha se ocupa cu desfacutul bagajelor am dat o fuga pana la magazinul din colt si m-am aprovizionat cu cele necesare pentru clatite.

     Am zis sa fac niste clatite mai speciale ce nu am mancat niciodata. Ca si ingrediente am folosit :
- faina cca. 300 gr
- 1 ou
- lapte
- sare
- dovlecel cca 150 gr
- marar ( in functie de gust )
- branza ( eu am folosit cas de vaca )
- sunca Praga

     Modul  meu de lucru :)
- prima data am dat prin razatoarea mica dovlecelul cu tot cu coaja ( bineinteles spalat bine ) si l-am lasat cu putina sare sa elimine din apa
- pe urma m-am ocupat de aluat. Imi place sa pun peste faina oul batut cu sare si sa amestec pana ce oul cuprinde cat mai multa faina. Pe urma pun cate putin lapte pana ce am o consistenta ceva mai lichida, si adaug mararul.
- scurg de apa dovlecelul si-l adaug aluatului. Atentie : aluatul nu trebuie sa fie prea lichid pentru ca pe urma cand il punem in tigaie dovlecelul ramane intr-un singur loc, deci trebuie sa fie potrivit astfel ca aluatul cu dovlecel sa fie intr-un strat uniform.
- se coc pe rand clatitele in tigaia incinsa cu putin ulei
- branza se da prin razatoarea mica
- clatitele se ruleaza cu umplutura de branza si felii de sunca.

    Pofta buna !!!

    Pentru noi a fost suficient de rapid si satios. Pentru voi ?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu